»

ADIP magazine #1

14/10/2010 | adip office

WE ARE PLEASED TO ANNOUNCE:

the ADIP MAGAZINE Volume N° 1 is released!

Abtract
ADIP, das Architecture Design and Innovation Program, bietet einen inhaltlichen und organisatorischen Rahmen für wechselnde Gastprofessuren am Institut für Architektur der Technischen Universität Berlin. In 2007, konnte ADIP Jean-Philippe Vassal, Gründungspartner des Architekturbüros Lacaton & Vassal in Paris, Frankreich, willkommen heißen.

RETHINKING BERLIN ist die erste Ausgabe der ADIP MAGAZINE Reihe und eine Retrospektive der Arbeit des Fachgebiets während der auf zwei Jahre ausgelegten Gastprofessur von Jean-Philippe Vassal. Unter seiner Führung hat sich ADIP unterschiedlichen Forschungs- und Entwurfsthemen in Berlin gewidmet, um die verschiedenen Facetten der Stadt und des städtischen Lebens zu erkunden und Lösungsansätze für zukünftige urbane und architektonische Entwicklungen aufzuzeigen. RETHINKING BERLIN zeigt eine Reihe von relevanten Ideen, Untersuchungen und Schlussfolgerungen der Lehrenden, externer Planer, Theoretiker und Kritiker sowie ausgewählte Arbeiten von Studierenden, die aus ihren persönlichen Entdeckungen Szenarios für das zukünftige Berlin entwickelt haben.

Abstract
ADIP, the chair for Architecture Design and Innovation, is a laboratory for new ideas and changing input, run by guest professors at the Institute for Architecture at the Technische Universität Berlin. In 2007, ADIP welcomed Jean-Philippe Vassal, founding partner of the architectural office Lacaton & Vassal in Paris, France.

RETHINKING BERLIN is the first issue of the ADIP MAGAZINE series and a retrospective of Jean-Phlippe Vassal‘s two years‘ guest professorship. Under his guidance ADIP dedicated itself to research and design topics in Berlin, to the understanding and description of varying facets of life in the city, and to the exploration of potential future urban and architectural developments. RETHINKING BERLIN presents a relevant selection of the ideas, investigations, and conclusions of the entire staff, external practitioners, theorists, and critics, as well as selected works by students who have begun their personal investigations and developed various future scenarios for Berlin.

adipmagazine_01__preview

ADIP MAGAZINE
Volume N° 1
Rethinking Berlin